2022-03-17 12:50:37• hírek • Bede Emőke

Felavatták a Borókagyökér Egyesület Lépés-szállását

Balról a Lépésház, jobbról a Lépés-szállás
Balról a Lépésház, jobbról a Lépés-szállás

Szerda délután szűkkörű ünnepély keretében avatták fel a Borókagyükér Egyesület Lépés-szállását, melynek köszönhetően az egyesület immár nem csak nagyszerű kézműves foglalkozásokkal várja a Lépésházban a kicsiket és nagyokat, hanem szálláslehetőséggel is tud szolgálni az ide érkező vendégeknek.

Az avatóünnepségen elsőként Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke szólt az egybegyűltekhez. „A Lépés-szállás azoknak a gyerekek lett kitalálva, akik bentlakó táborozóként vesznek részt abban a rengeteg tevékenységben, amit a Borókagyökér Egyesület már több mint egy évtizede űz, ezáltal növelve a szatmári közösség összetartását és nagyon sok gyereket nevelve hagyományos és értékes mesterségeinkre. Az élet azonban úgy hozta, hogy a szállásnak most dupla funkciója van, hisz két hete immár olyan háború menekülteknek is szállást ad az épület, akik az itt tartott kézműves foglalkozások által kiszabadulnak abból a pokolból, ahonnan eljöttek” – fejtette ki a megyei tanácselnök, majd köszöntetet mondott az eseményen jelen levő Szalay-Bobrovniczky Vincének, Magyarország civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárának, aki aktív közbejárást vállalt a magyar kormánynál a szállás megvalósítása érdekében. Pataki Csaba gondolatait osztotta Kereskényi Gábor polgármester is, aki az elmondottakat egy jó hírrel is kiegészítette: a szatmári önkormányzat által a kifejezetten kulturális tevékenységet végző civil szervezetek számára meghirdetett támogatási kiírásban a Borókagyökér Egyesület által leadott projekt pozitív elbírálásban részesült.



Kiss András, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ vezetője örömét fejezte ki a tekintetben, hogy az elmúlt négy évben a két megye közötti civil együttműködés egy magasabb szintre lépett. „Óriási köszönet azoknak a civileknek, akiknek az álmai és lehetőségei nélkül ez nem jött volna létre, hiszen ezek az együttműködések viszik előre a nemzet ügyét. Köszönöm, államtitkár úr, az elmúlt négy évet, és azt kívánom, hogy ugyanebben a körben még nagyobb lendülettel tudjuk folytatni április 3-a után is” – mondta el Kiss, akitől Szalay-Bobrovniczky Vince vette át a szót. A civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár mindenekelőtt köszönetet mondott Szejke Judit egyesületi vezetőnek az elmúlt években végzett áldozatos tevékenységekért, illetve azért a kemény munkáért is, melyet a Borókagyökér e rendkívüli helyzetben a menekültek megsegítése érdekében végez. Szalay-Bobrovniczky Vince azon reményének is adott hangot köszöntőjében, hogy a civil szervezetekkel folytatott gyümölcsöző együttműködés az áprilisi választások után is folytatódhat.


Szejke Judit egyesületi vezető válaszképp háláját fejezte ki az államtitkát által vállalt közbenjárásért, ugyanakkor nem felejtkezett el a szatmári segélyszervezetekről sem, melyek napi szintű segítséget nyújtanak az elmúlt héten több tucat menekültet befogadó Borókagyökérnek.


Az avatóünnepséget a Röpike néptánccsoport előadása zárta.



A Lépés-szállás


Jó hír a kis zsinagógának


„A perzsa uralom alatt élő zsidó közösség megmenekülésére emlékeztünk, purimot ünnepeltünk a Szatmár megyei zsidó közösséggel, amelyen részt vett Besa Adrian, a helyi hitközség elnöke, dr. Róna Tamás főrabbi, az Országos Rabbitestület elnöke és a Magyarhoni Zsidó Imaegylet elnöke, Szalay-Bobrovniczky Vince, a magyar kormány civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, Kiss András Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei képviselő, Magyar Lóránd parlamenti képviselő és Kereskényi Gábor polgármester” – számolt be a nap első felében zajló eseményekről közösségi oldalán Pataki Csaba. Mint írja, az ünnepre ajándékkal érkezett a magyarországi küldöttség, ugyanis a magyar kormány támogatásával a kis zsinagógában kiépülhet a fűtésrendszer, két klímaberendezést ajándékoztak a hitközségnek.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: